Επικοινωνία: Ελλάδα +30 210 7474821, +30 694 4609404, Κύπρος: +357 99175143, info@classikon.eu

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Κάνοντας έναρξη επίσημης λειτουργίας το καλοκαίρι του 2019 και κατόπιν σταδιακά, εντός της σχολικής περιόδου 2019-2020 θα προσφέρουμε τα παρακάτω προγράμματα προετοιμασίας για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις των Σχολών 1ου Επιστημονικού Πεδίου 2019 / Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Τα προγράμματα σπουδών μας και η διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα μας, προσφέρονται σε μαθητές σε ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο, στα Ελληνικά σχολεία της ομογένειας αλλά και σε όλους τους μαθητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Από τις αρχές του επόμενου χρόνου θα λειτουργήσουν ειδικά τμήματα για φοιτητές, ενώ από το καλοκαίρι του 2020 θα διαθέσουμε προγράμματα Ενηλίκων στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης.

ΘΕΡINΟ 2020

Το πρόγραμμα της θερινής προετοιμασίας απευθύνεται στους μαθητές που: - Έχουν ολοκληρώσει τη Β' Λυκείου και θα διαγωνιστούν στις εισαγωγικές εξετάσεις του 2021 στην ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. - Έχουν ολοκληρώσει τη Β' Λυκείου και κρίνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση στην προετοιμασία τους για το μάθημα της Νεοελληνικής Γραμματείας, ανεξάρτητα της ομάδας προσανατολισμού την οποία έχουν επιλέξει.

Γ ΛΥΚΕΙΟΥ 20-21

Τα προγράμματα μας, της Γ' Λυκείου απευθύνονται: Α. στους μαθητές που έχουν επιλέξει τις Σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου / Ανθρωπιστικών Επιστημών, για τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2020 και είτε έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους από τη Β' Λυκείου ή και νωρίτερα είτε έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν άμεσα και με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία τους. Β. σε όλους τους υποψηφίους όλων των άλλων ομάδων προσανατολισμού που θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 20-21

Για τους αποφοίτους που δεν εισήχθησαν σε κάποια από τις Σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου / Ανθρωπιστικών Επιστημών ή δε συμμετείχαν στις προηγούμενες εξετάσεις ή απλά δεν είναι ικανοποιημένοι με το τμήμα ή και τη σχολή στην οποία πέρασαν και έχουν αποφασίσει να ξαναπροσπαθήσουν, έχουμε σχεδιάσει ειδικά προγράμματα σπουδών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Ειδικά για τους αποφοίτους που λόγω πιθανών επαγγελματικών υποχρεώσεων ενδέχεται να χάσουν ορισμένες παραδόσεις, οι δυνατότητες της διαδικτυακής εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας τους επιτρέπουν να δουν σε επανάληψη όλο το μάθημα, να κάνουν τις εργασίες τους και, αν χρειαστούν κάποια διευκρίνιση, να επικοινωνήσουν με τον εφημερεύοντα καθηγητή του τμήματός τους.

ΟΜΟΓΕΝΩΝ 20-21

Τα τελευταία χρόνια οι πανελλήνιες εξετάσεις ομογενών, δηλαδή Ελλήνων που μένουν εκτός Ελλάδας, έχουν τις ίδιες απαιτήσεις και δυσκολίες με τις πανελλήνιες εξετάσεις εντός της χώρας. Συνεπώς, χρειάζεται σωστή και συστηματική μελέτη της ύλης, στήριξη και καθοδήγηση. Έτσι οι μαθητές να έχουν την καλύτερη δυνατή επίδοση στις εξετάσεις τους, οι οποίες θα τους δώσουν πρόσβαση σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο.

ΜΑΘΗΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ή ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ

ΣΕ ΝΗΣΙ ή ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ?

Έχουμε μια προσφορά που ...
δεν μπορείς να αρνηθείς !

ΔΩΡΕΑΝ 2μηνο προετοιμασίας για τις Εισαγωγικές και
Έκπτωση 50% στα δίδακτρα για 7 τυχερούς μαθητές !

Δηλώστε Συμμετοχή συμπληρώνοντας την Αἰτηση Εγγραφής...τόσο απλά!!!

Καμία άλλη δέσμευση δεν υπάρχει για τους συμμετέχοντες
Φόρμα Εγγραφής

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Αρχαία
Ελληνικά

Η εξέταση του μαθήματος της Αρχαἰας Ελληνικής Γραμματείας διακρίνεται σε δύο ενότητες, του Διδαγμένου και του Αδίδακτου κειμένου. Η επιτυχία των υποψηφίων στις εξετάσεις θα κριθεί σε μεγάλο βαθμὀ από την ικανότητα τους στο μέν Διδαγμένο να: * Κατανοούν φιλοσοφικά θέματα και έννοιες που θίγονται στα κείμενα της διδακτέας ύλης. * Αντιπαραβάλλουν πληροφορίες και στοιχεία μεταξύ του διδαγμένου και του αδίδακτου παράλληλου κειμένου ως προς την πρόθεση και τις ιδεολογικές θέσεις του συγγραφέα, τις στάσεις και τις αξίες που προβάλλουν. * Να εξασκηθούν σε ερωτήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου Στο δε Αδίδακτο να: * Εμπεδώσουν όλα τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα . * Διεύρυνουν το λεξιλόγιο τους. * Απόδιδουν τη μετάφραση του αδίδακτου κειμένου σε ορθό και άρτιο εκφραστικά νεοελληνικό λόγο.

Nέα Ελληνικά
Γλώσσα-Λογοτεχνία

Σύμφωνα με το νέο σύστημα εισαγωγής το μάθημα των Νέων Ελληνικών είναι μάθημα Γενικής Παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικώς όλοι οι μαθητές ανεξαρτήτως ομάδας προσανατολισμού. Αποτελείται από δύο κλάδους: τη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, δύο διακριτά γνωστικά αντικείμενα, που θα εξεταστούν στο 3ωρο των εξετάσεων σε δύο διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης. Στη Γλώσσα δίνεται ένα μη λογοτεχνικό κείμενο, μη διδαγμένο, το οποίο μπορεί να είναι δημοσιογραφικό κείμενο ή επιστημονικό ή πληροφοριακό άρθρο, συνέντευξη, κριτική, ομιλία, επιστολή, επιφυλλίδα ή δοκίμιο. Οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις κατανόησης του κειμένου αυτού (περιεχομένου, δομής, γλώσσας), να μετασχηματίσουν κάποια σημεία του, καθώς και να γράψουν οι ίδιοι ένα κείμενο με συναφές θέμα, Για τη Λογοτεχνία δίνεται ένα αδίδακτο λογοτεχνικό κείμενο και οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις κατανόησης (πλοκή-πρόσωπα-γεγονότα), αφηγηματικών τεχνικών, καθώς και να γράψουν οι ίδιοι ένα κείμενο, που αφορά ιδέες, βιώματα σε σχέση με τα θέματα που θίγει το δοσμένο κείμενο.

Ιστορία
Προσανατολισμού

Το μάθημα της Ιστορίας πέραν της ιστορικής γνώσης που πρέπει να κατοχυρωθεί απαιτεί και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης του μαθητή. Στόχος μας λοιπόν είναι αφενός να ολοκληρωθεί η διδακτέα ύλη μέσω του εντατικού προγράμματος μας μέσα σε ένα διάστημα που θα μας παρέχει τη δυνατότητα να γίνουν πολλαπλές επαναλήψεις και αφετέρου να κατοχυρωθεί η ορθή ανάπτυξη των παραθεμάτων-πηγών. Η διαδικτυακή τάξη επιτρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών και καθηγητών εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις. Ο καθηγητής αξιοποιεί πλήρως τα νέα τεχνολογικά μέσα και η εβδομαδιαία εξέταση σταματά να είναι επίπονη και μονότονη διαδικασία χάρη στα quiz αξιολόγησης και την πληθώρα νέου τύπου ερωτήσεων που διαθέτει η διαδικτυακή βιβλιοθήκη του μαθήματος.

Κοινωνιολογία
Προσανατολισμού

Σύμφωνα με το νέο σύστημα εισαγωγής το μάθημα της Κοινωνιολογίας ανήκει στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα του προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Το ζητούμενο είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με ένα γνωστικό αντικείμενο, που δεν υπήρχε σε προηγούμενες τάξεις και να το αφομοιώσουν δημιουργικά. Θα καλυφθεί εγκαίρως η εξεταστέα ύλη και θα γίνουν επαναλήψεις με ασκήσεις και τεστ αξιολόγησης προσομοιωμένα στο σύστημα και τις απαιτήσεις των πανελληνίων. Ο τρόπος εξέτασης του μαθήματος περιλαμβάνει ερωτήσεις Σωστού Λάθους, Πολλαπλής Επιλογής, Αντιστοίχισης, Σύντομης Απάντησης, αλλά και Ανάπτυξης.